Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

10/05/2012

Carta al grup del Liberals i Demòcrates del Parlament Europeu


versió original en anglès

Senyors,
Estic segur que sabeu perfectament que els mitjans i xarxes socials catalans han expressat la seva gran satisfacció per la posició adoptada pel Sr. Verhofstadt en elació amb el Sr. Vidal-Quadras, la posició política radical del qual, en relació fins i tot amb la minses competències regionals actuals que té Catalunya (a pesar del fet de ser català) són notòries i vénen de lluny.


A Catalunya les declaracions del Sr.Verhofstadt has tingut una àmplia repercuissió, entre altre llocs, aquí:
És significatiu que només hagi trobar en un mitjà madrileny una referència a les declaracions del Sr. Verhofstadt: les cerques del seu nom als portals de  www.elmundo.es,http://www.abc.eswww.telemadrid.es, www.cope.es i www.larazon.es (que no va ni esmentar l'entrevista amb el Sr.Vidal-Quadras!), no permeten trobar cap referència recent.
www.intereconomia.com va continuar obertament a donar veu a la posició del Sr.Vidal-Quadras (http://www.intereconomia.com/noticias-gaceta/politica/vidal-quadras-recuerda-que-no-delinque-quien-defiende-legalidad-20121004) ahir, tot i que fa un esment a la declaració del Sr. Verhofstadt cap al final.  
Us estaria molt agraït si féssiu convèncer el Sr. Verhofstadt de la necessitat que el seu grup parlamentari fes un seguiment acurat dels esdeveniments a Espanya, pel que fa al moviment democràtic de Catalunya cap a la seva plena sobirania. Sr.Vidal-Quadras no és més que la punta d'un enorme iceberg, construït al llarg dels segles en forma de prejudices i estereotups negatius (semblants, per crt, als dels jueus), i fomentat pels conservadors espanyols especialment a l'hora de les eleccions. S'han fet diverses guerres contra els catalans, com sabeu, des del segle XVIII, i resta un esperit de conqeuridors i de conquerits en la relació entre els espanyols i els catalans. De cap manera vull semblar alarmat (a diferència de la meva mare i els meus sogres, que van patir la Guerra Civil Espanyola i les seves sequeles). Però hi ha alguns exemples preocupants, basats a Madrid, del que en altres països s'en diu "hate media" (mitjans d'odi) (i sabem dels Balcans i de Ruanda quins efectes poden produir). Només us donaré un exemple: estic segur que una TV i ràdio privada, Intereconomía, es prohibiria en el vostre país i arreu de la UE.
Permeteu-me acabar dient que des de la manifestació de l'onze de setembre, milions de catalans vivim en un somin, pelsn d'esperança i confiança en un futur millor per a nosaltrres i, de manera especial, per als nostres fills. 
Atentament,
Baròmetre de l'ús del català a Internet