Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

3/17/2020

Article de M. Strubell sobre el COVID-19: UNIDOS (17 MAR 2020)

Clica aquí si cal per accedir al text sencer
"UNIDOS"

La mentalitat de l'elit instal·lada a Madrid, que controla -sovint al marge dels canals i controls democràtics- i defensa l'Estat en interès propi, és que davant la pendèmia del COVID-19, cal actuar units.

Amb aquest esperit, i amb molts dies de retard, el Gobierno ha decidit tancar totes les fronteres terrestres, tot i deixant obertes la via que s'ha demostrat més eficaç en la propagació del virus: l'aèria. 

Amb la paraula "unidad" a la boca. Això, en el país que s'autoproclama com la més descentralitzada del món mundial. Molt més que la Xina, per exemple, o Itàlia, països notablement més unitaris.

I què han fet (a temps o no, això és una altra qüestió: hi ha hagut milers de morts) aquests dos països unitaris? Confinar el principal focus per evitar que es propagui el virus sobre la resta del territori. A la Xina el resultat ha estat espectacular. 

És l'aplicació d'aquella afortunada dita: "Think globally, act locally". Pensa en clau global, actua en clau local. 

I és això que el centralisme mental de l'elit madrilenya és incapaç de fer. Atrapats en la visió de la seva ciutat genialment recollida pel dramaturg del segle d'or Luis Quiñones de Benavente, no han pogut entendre que confinar el focus de la meitat dels casos del Covid-19 de tot l'Estat era l'acte més patriòtic (en el sentit de posar els interessos generals per sobre d'altres consideracions). Lluny d'això, han permès que els malalts desbordessin els hospitals locals fins al punt d'haver requisar comandes de material feta i a punt de lliurar a hospitals andalusos.i potser pitjor encara, aquesta mancs de  blindatge, de confinament, ha permès el lliure moviment entre Madrid i la resta de l'Estat i la consegüent propagació massiva del virus a Sanxenxo, a Donosti, a la Costa del Sol o, per arribar a la conca d'Òdena, a Conca. (Per cert, pel principi de la "unidad", haurien d'eliminar el confinament d'Igualada i la conca, o no? I també, què haurien fet fa molts dies si l'expansió aparentment exponencial de casos s'hagués produït a Andorra? Només demano).

Aquesta és l'Alta Velocidad Española, de propagació. Com a resultat directa de la falta de visió estratègica dels seus dirigents, de la incapacitat de separar la vella -i no tan vella- proclama de "España es una, y no cincuenta y una", Espanya va camí de superar el desastre d'Itàlia, amb milers de morts, molts dels quals (a diferència de l'estació d'Atocha, ves quina ironia) s'haurien pogut evitar. 


...ooo000ooo...


Vegeu també:

1
Case 31: el fatídic cas núm. 31 de COVID-19 detectat a Corea del Sud (16 MAR 2020)
https://miquelstrubell.blogspot.com/2020/03/case31.html

2



...ooo000ooo...

Vegeu també:

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56
Coronavirus: The Hammer and the Dance
What the Next 18 Months Can Look Like, if Leaders Buy Us Time
This article follows , with over 40 million views and 30 translations. If you agree with this article, consider . Translations available in 23 languages at the bottom. Running . 5 million views so far.
Summary of the article: 
Strong coronavirus measures today should only last a few weeks, there shouldn’t be a big peak of infections afterwards, and it can all be done for a reasonable cost to society, saving millions of lives along the way. If we don’t take these measures, tens of millions will be infected, many will die, along with anybody else that requires intensive care, because the healthcare system will have collapsed.



Baròmetre de l'ús del català a Internet