Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

3/16/2020

Case 31: el fatídic cas núm. 31 de COVID-19 detectat a Corea del Sud (16 MAR 2020)

(Traducció automàtic per Google Chrome, revisada i corregida per M. Strubell. Espero que no hi hagi problemes de copyright: crec que el tema és d'interès general)
Clica aquí si cal per accedir al text sencer

Font:
https://graphics.reuters.com/CHINA-HEALTH-SOUTHKOREA-CLUSTERS/0100B5G33SB/index.html

Els focus coreans

Com es van disparar els casos de coronavirus a les esglésies i hospitals de Corea del Sud

ACTUALITZAT EL 3 DE MARÇ DEL 202

Corea del Sud ha anunciat centenars de nous casos de coronavirus en només uns dies i ha elevat la seva alerta contra malalties contagioses al nivell màxim. El creixement dels casos s'ha centrat a l'entorn de dos focus principals des d'una església de la ciutat de Daegu i un hospital proper. El nou brot ha empès el registre de casos confirmats de Corea del Sud molt més enllà que en cap altre lloc fora de la Xina.

El virus es va confirmar per primera vegada en el país el 20 de gener, quan es va aïllar una dona xinesa de 35 anys que havia volat des de Wuhan fins a l'aeroport internacional de Incheon, que atén Seül. En les quatre setmanes posteriors a l'incident, Corea del Sud va aconseguir evitar un brot important: només 30 persones van contraure el virus, malgrat moltes interaccions entre els que després es confirmarien com a infectats i centenars més de persones que serien identificades com a contactes dels pacients malalts.

Tot això va canviar amb l’aparició del “Pacient 31.”
[el text en aquesta il·lustració no s'ha pogut corregir]

La Pacient 31

No està clar on es va contagiar la pacient 31 amb el virus, però els dies anteriors al diagnòstic va transitar per llocs molt concorreguts a Daegu, així com per la capital de Seül. El 6 de febrer va tenir un petit accident de trànsit a Daegu i es va fer revisar en un hospital de medicina oriental. Mentre era a l’hospital, va assistir als oficis a la parròquia a Daegu de l’Església "Shincheonji de Jesús", el 9 de febrer i de nou el 16 de febrer.

Entre aquestes visites, el 15 de febrer, els metges de l’hospital van suggerir per primer cop que es fes la prova del coronavirus, ja que tenia una febre alta. Però, la dona va anar a fer un dinar de bufet amb una amistat en un hotel. En una entrevista al diari local JoongAng Ilbo, la dona va negar que els metges li haguessin aconsellat fer-se-la. A mesura que els seus símptomes empitjoraven, els metges afirmen que li van tornar a aconsellar que es fes la prova. Finalment, el 17 de febrer va anar a un altre hospital per fer-se la prova. L’endemà, les autoritats sanitàries van anunciar que era el 31è cas confirmat del país. En qüestió de només uns dies, les xifres s'havien disparat, ja que centenars de persones a l'Església de Shincheonji i als voltants van donar positiu.

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties de Corea (KCDC) van dir dissabte que havien obtingut una llista de 9.300 persones que havien assistit a aquests dos oficis de l’església de Shincheonji, al voltant de 1.200 de les quals s’havien queixat de símptomes semblants a les de la grip. Ja s'hi han confirmat centenars de casos.

Un segon focus important va sorgir d'un hospital proper a Cheongdo, un comtat proper a Daegu. Les autoritats investiguen els enllaços entre l'església de Daegu i un servei funerari a l'hospital, al qual van assistir diversos membres de l'església del 31 de gener al 2 de febrer. Si es confirma, significa que el pacient 31 podria estar relacionat amb els dos grups. Entre el Daegu i el comtat de Cheongdo, les àrees representen al voltant del 80 per cent dels casos a tot el país.

Les autoritats encara estan investigant com el pacient 31 va contreure el virus, sense tenir registres recents de viatges a l'estranger ni contacte previ conegut amb altres casos confirmats.

Casos per clúster a partir del 2 de març

Gairebé totes les grans ciutats i províncies han reportat algunes infeccions. Tanmateix, Daegu, on es troba l'església, i a prop de Gyeongbuk, on es troba l'hospital, tenen de molt la majoria de casos. Seül, una àrea metropolitana de més de 25 milions de persones, només té una petita part.


Casos per regió a data 3 de març



"El coronavirus és més contagiós i es propaga ràpidament durant la primera fase del brot, i per això calen mesures preventives tenint en compte la possibilitat que el virus puguui passar a desenvolupar-se amb una difusió nacional a partir d'una difusió comunitària", va dir el ministre de salut, Park Neung-hoo, en una roda de premsa.

"Creiem que la propera setmana o deu dies seran crucials per determinar fins on es propaga el coronavirus".


Fonts: Corea Centres de Control i Prevenció de Malalties (KCDC); Reuters
Per Marco Hernandez, Simon Scarr i Manas Sharma
Informes addicionals i edició de Josh Smith i Raju Gopalakrishnan.

...ooo000ooo...

Vegeu també:


El mapa del coronavirus en España: más de 11.800 casos, casi la mitad en la Comunidad de Madrid

https://www.rtve.es/noticias/20200317/mapa-del-coronavirus-espana/2004681.shtml


https://twitter.com/JoanOliu/status/1240247427371806721?s=19




Baròmetre de l'ús del català a Internet