Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

12/03/2017

Falsa Bandera?

Ja ens han avisat que fins el 21 de desembre es produiran a casa nostra fets provocats per l'ultradreta espanyolista però disfressats com a accions violentes de l'independentisme. Potser mai no sabrem amb certesa l'autèntic causant de cada fet. En alguns casos hi haurà indicis, però.

***********************************************
Per llegir el post sencer, cliqueu a sota, a "Més informació"
***********************************************

1. Els fets de Balsareny.

El 2 de desembre comença a córrer que l'entrada de la casa d'un pobre veí de Balsareny ha estat cremada, pel sol fet de tenir-hi penjada una bandera espanyola (que no es crema). Immediatament s'associa amb l'independentisme radical.

Els mitjans espanyols (per exemple, Antena 3) s'hi aferren sense contrastar la notícia ni verificar la fiabilitat de la font i genera respostes agressives contra l'independentisme català.

2. Els fets de la C17.

La notícia la dóna "Dolça Catalunya":

La piulada genera respostes furibundes: "A eso se le llama terrorismo !! Esto se les va de las manos .. va a ser verdad que Marta Rovira ve muertos .. lo que pasa que del bando contrario a lo que ella quería !" "Eso parece, pero si no son de su bando le va a salir el tiro por la culata. Esta gente esta enferma." "Son muy cínicos .. tienen que ilegalizarlos o vamos a sufrir las consecuencias de sus pantomimas , ya no saben cómo llamar la atención .. yo contraatacaría con el vídeo de la guardia civil salvando a dos indepes que quedaron atrapados para colgar una estelada en una montaña !" "Totalmente de acuerdo. Todos los partidos indepes ilegalizados y los que se junten con etarras igual." "Creo que están todos en el mismo saco !"

De seguida s'hi apunten els mitjans ultres habituals:
La resposta de Marq Martí és l'única que qüestiona, d'entrada, la fiabilitat de la font original:

Que aquest fet -abans fins i tot d'investigar-ho- ràpidament hagi estat aprofitat per l'Estat per enviar més policies nacionals a Catalunya fa encara més sospitós el seu origen.

 

 3. El cartell de Solsona

Tot això ha fet recordar un cas comprovat (per confessió de l'autor) de falsa bandera: el cartell de Solsona:



Baròmetre de l'ús del català a Internet