Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

10/17/2014

Manifest sobre el magistrat Santiago Vidal

Rebut 13/10/2014:
    Benvolguts,
    Us trameto el manifest que hem fet un grup d’advocats i advocades en suport de Santiago Vidal.
    S’hauria de fer créixer ja que dilluns a la una es reuneix la comissió sancionadora.

    Les adhesions s'han de trametre al correu manifestsvidal@gmail.com "



Per al text, clica a "Més informació" a sota!

...ooo000ooo...

LES ADVOCADES I ADVOCATS SOTASIGNANTS, DAVANT LA PROPOSTA DE SANCIÓ CONTRA EL MAGISTRAT SANTIAGO VIDAL DEL "CONSEJO GENERAL DEL PODER JUDICIAL (CGPJ)".

MANIFESTEM QUE:

És inacceptable la resolució de l’instructor de seguir el procediment sancionador contra el magistrat Santiago Vidal, proposant l’aplicació d’una sanció de suspensió del ser càrrec.

La denuncia, que neix d’un suposat sindicat d’extrema dreta contrari als drets de lliure expressió, no hagués d’haver estat ni admesa a tràmit.

La denuncia es basa en una manifestació feta pel magistrat, dient que estava treballant amb un grup d’experts en la confecció d’un projecte de constitució catalana, el qual mai ha estat difós i per tant és un treball intern que no pot ser mai objecte de sanció. Suposaria una sanció per intencions. Tampoc seria sancionable el fet que s’hagués arribat a conèixer el resultat del treball, ja que la creació científica forma part de la llibertat d’expressió.

Si s’arriba a aplicar la sanció seria una nova mostra de la politització dels òrgans dels poders de l’estat, i que no existeix una real independència com exigeix la Constitució.

Remarquem que el CGPJ mai ha obert cap procediment sancionador contra els constants pronunciaments de jutges i magistrats, expressats en mitjans de comunicació, quan es refereixen a plantejaments ideològics dels partits majoritaris de l’Estat.

Tot això no és altra cosa que una mostra del procés involutiu que es produeix a l’Estat en relació a les llibertats d’expressió, que inclou, tal com estableix l’article 20 de la Constitució, el dret a rebre i expressar tota mena d’idees i el de la lliure creació científica.

Els jutges i magistrats no tenen limitada la seva llibertat d’expressió; Només no poden pertànyer a partits polítics o sindicats ni que les seves opinions es refereixin o interfereixin a processos judicials en els que intervinguin.

Per tot això

DENUNCIEM el fet que s’hagi arribant a proposar una sanció per una legítima activitat feta pel magistrat Santiago Vidal, posa en evidencia la debilitat de les garanties democràtiques i els drets fonamentals. Sobretot quan es refereixen a idees perfectament legítimes, que defensen el dret a decidir.

Exigim la immediata retirada de l’expedient i denunciarem aquest fet davant dels organismes internacionals professionals de l’àmbit del dret i de la justícia.

Barcelona, el 9 d’octubre de 2014.


Primers Signants: Pilar Rebaque, Mariona Serdà, Josep Cruanyes, Dolors Alegre, Ivan Palmés, Marius Miró, Marta Clapés, Pau Miserachs, Magda Casamitjana, Carles Prat, Alex Solà, Anna Velasco, Jaume Ricart, Apel·les Carod Rovira, Pere Molina, Jordi Oliveras, Esther Palmés, Ignasi Fortuny, Sergi Palmés, Ignasi Doñate, Vidal Aragonès, Andreu Camps, Iolanda Sanchez, Gemma Calvet, Anna Cruanyes, Teresa Blasi, Anna Figueras, Lourdes Torres, Mireia Casals,Anna Arnall, Olga Arderiu, Xavier Castellvell, Anna Arnall, Pere Molina, Miquel Puiggalí, Marion Hohn, Clemente Olivares, Joan Riera, Sílvia Julià, Miquel Quetglas, Leopold Corbella, Sandra Figueras. Anna Maria Conte. Sebastià Frau, Ferran Gomila i Mercadal, Josep Maria Font.

Primeres entitats: Juristes per la Llengua. Societat Catalana d'Estudis Jurídics,


Baròmetre de l'ús del català a Internet