Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

10/23/2014

Proclamació d'independència: programes electorals

Comencen a circular possibles fórmules que constarien com a primer punt del programa electoral pactat, si més no, per totes les forces polítiques que van subscriure la Declaració de Sobirania i el dret de decidir del poble de Catalunya.

Clica a sota a "Més informació"

Aquí en teniu un exemple, en forma d'esborrany. Feu-hi els vostres comentaris lliurement! Es tracta de trobar fórmules que permetin a l'elector triar amb nitidesa! 



Tal com es va dir a la Declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya aprovat per una àmplia majoria del Parlament el 23 de gener de 2013, "El poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà."

A més, ratifiquem que "El Parlament, en tant que la institució que representa el poble de Catalunya, té un paper principal" en el procés d'autodeterminació de Catalunya que, en tant que poble, té en aplicació de l'article 1 del Pacte internacional dels drets civils i politics, i de l'article 1 del Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, ambdós instruments subscrits per l'Estat espanyol.

O bé:

La nostra opció política ha manifestat en múltiples ocasions que reconeix el dret de decidir del poble de Catalunya, i per tant es compromet, a través de la seva eventual representació parlamentària en la propera legislatura, en el següent sentit:

"Respectarem la voluntat majorìtària del poble de Catalunya, expressada a les urnes i, si [entre la resta de les opcions polítiques] aquesta és a favor de la proclamació de la independència de Catalunya, hi donarem el nostre suport". 

O bé:

La nostra opció política té com a objectiu la plena sobirania de Catalunya i la seva pertinença i contribució a la comunitat internacional com a Estat independent, i per tant:

"La nostra opció política es compromet a promoure la proclamació de la independència de Catalunya per part del Parlament". 

Naturalment, les opcions sobiranistes optarien per la segona opció!

Baròmetre de l'ús del català a Internet