Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

12/04/2013

L'Opinió de La Haia sobre Kosovo, i el jutge Santiago Vidal

A tort i dret s'ha reproduït una intervenció del jutge Santi Vidal en què es dóna a entendre que llegeix verbatim (traduïdes) dues frases de l'Opinió del Tribunal Internacional de Justícia de La Haia sobre la independència de Kosovo.

Ho va penjar a youtube el 28 de gener de 2013 l'ANC d'Alcover (crec, però, que l'acte es va fer a Barcelona). http://www.youtube.com/watch?v=ExSk9aFYQZw. L'equívoc va venir per culpa del comentari a sota del vídeo, que deia literalment: 


Data de publicació: 28/01/2013
 
Santiago Vidal, magistrat de l'Audiència de Barcelona, citant la sentència del tribunal internacional de justícia de La Haya sobre la independència de Kosovo que, entre d'altres coses, diu: "Quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d'un estat i la voluntat democràtica preval aquesta segona".

El link d'aquesta sentència de l'Haya és el següent: http://www.icj-cij.org/docket/files/141/16010.pdf
I el link del resum de premsa d'aquesta mateixa resolució: http://www.icj-cij.org/docket/files/141/16012.pdf

De fet però, la font que llegia el jutge Vidal era l'excel·lent Anàlisi jurídica que va fer, sobre el dret d'autodeterminació, la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, publicat molt pocs dies abans de la taula rodona. http://acddh.cat/2013/01/analisi-juridic-de-la-comissio-de-defensa-dels-drets-de-la-persona-de-lil%C2%B7lustre-col%C2%B7legi-dadovocats-de-barcelona-sobre-el-dret-dautodeterminacio/

El text de sota el vídeo ha fet molt de mal, perquè era notòriament incorrecte i per tant afebleix innecessàriament la nostra posició. Tot i així, el mal no es podrà reparar perquè per culpa del comentari, es va escampar per la xarxa com una epidèmia. Amb Google, la frase "Quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d'un estat i la voluntat democràtica preval aquesta segona" apareix 38.000 (trenta-vuit mil), quasi SEMPRE en relació a l'esmentada taula rodona.

També haig de dir que l'ANC d'Alcover han estat molt ràpids a rectificar el text, que ara reflecteix molt bé el sentit de la intervenció del jutge Vidal d'aquell dia. Gràcies, companys!

Faig una crida doncs, a tothom que ho tingui al seu web o blog, a rectificar aquesta errònia atribució. 


I també a tothom, perquè faci córrer aquesta correcció! Gràcies per endavant!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Llavors cal deduïr que els advocats de Barcelona no van fer la feina ben feta? Perquè si el que van concloure no es correspon amb la realitat es que alguna cosa s'ha fet malament, no?

mstrubell ha dit...

NO, si justament parlo de "l'excel·lent" Anàlisi jurídica que va fer... la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona. El problema va venir de com va quedar presentat a la pàgina de youtube!

Baròmetre de l'ús del català a Internet