Dies des del Referèndum

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

11.19.2011

Programa de televisió: "Raons de Pes"... per l'Estat propi

 
Raons de pes és una sèrie que consta d'onze programes basats en les 175 motius per a l’Estat propi, dirigida i presentada per Jaume Marfany, que s'emet setmanalment per ETV Llobregat i la Xarxa de Televisions Digitals Independents de Proximitat, en el marc deles inciatives prèvies a la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana.
Cadascun dels programes es pot veure per internet, a través de http://vimeo.com/user4451296/videos/

A cada programa es conversa amb persones destacades diferents àmbits professionals, polítics i intel·lectuals a l’entorn de diferents àmbits temàtics, que van des dels fonaments de fet i de dret fins a les futures estructures d’Estat, tot passant per altres àmbits tan importants com els de la llengua i cultura, els mitjans de comunicació, l’economia i el benestar, la justícia i dret o les relacions internacionals.

El nom de la sèrie té relació amb el llibret repartit el 30 d'abril de 2011 al Palau de Congressos de Montjuïc, durant la Conferència Nacional per l'Estat Propi, 175 raons de pes per l'Estat propi.

Vegeu la pàgina Facebook del programa “Raons de Pes”

Més informació: http://ca-es.facebook.com/pages/Raons-de-pes/171087776309381 
http://espluguesperlaindependencia.blogspot.com: Bloc d'informació i opinió de l'Assemblea "Esplugues per la independència" organització integrada en la futura Assemblea Nacional Catalana.
...ooo00ooo...11- Divendres 30 de desembre. Onzè i darrer programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: l'Assemblea Nacional Catalana.
Convidats:
 • Carme Forcadell, assessora de llengua i interculturalitat del Valès occidental i vicepresidenta de la OPDD, i membre del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
 • Pere Pugès, director d'empresa cooperativa i membre del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
 • Jaume Terribas, especialista en el foment de la cooperació i membre del Consell Permanentt de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
Vídeo: http://vimeo.com/34427597 (29m 35s)
...ooo00ooo...

10 - Divendres 23 de desembre. Desè programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: Estructures d'Estat
Convidat:

 • Miquel Sellarès, cofundador de l'Assemblea de Catalunya. Fundador del Centre de Documentació Política, especialista en seguretat i membre del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
Vídeo:  http://vimeo.com/34348121 (29m 24s)
Més informació:
...ooo00ooo...
9 - Divendres 16 de desembre. Novè programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: Autodeterminació
 
Convidats:
 • Ricard Gené, advocat, especialitzat en dret internacional i en els drets dels pobles, membre del Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, (ANC) actualment en fase constituent.
 • Albert Bertrana, fundador de l'ADOC, del Comitè Olímpic de Catalunya i de l'Agència del Cens Nacional del Poble Català.

Vídeo: http://vimeo.com/33520448 (31m 54s)

Més informació:

...ooo00ooo...
8 - Divendres 2 de desembre a les 23h i diumenge 4 de desembre a les 17.30h. Vuitè programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: Mitjans de comunicació
Convidats:
 • Patrícia Gabancho, periodista i escriptora i membre del Consell Permanent de l'Assemblea Nacional Catalana, (ANC) actualment en fase constituent
 • Soledat Balaguer, periodista i membre del Consell Permanent de l'ANC
 • Xavier Borràs, escritor, traductor i periodista membre de l'ANCVídeo: http://vimeo.com/33145324 (29m 42s)

Més informació:
...ooo00ooo...

7 - Divendres 25 de novembre a les 23h i diumenge 27 de novembre a les 17.30h. Setè programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: Sindicats i independència

Convidat: Carles Sastre, responsable de la Secretaria d'Acció Sindical i Negociació Col·lectiva de la Intersindical-CSC.


Vídeo: http://vimeo.com/32775140 (26m 28s)
Més informació:

...ooo00ooo...
 
6 - Divendres 18 de novembre a les 23h i diumenge 20 de novembre a les 17.30h. Sisè programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: Justícia i dret.
Convidat: Jordi Manyà
 • Jordi Manyà és doctor en Dret per la Universitat de Barcelona. Forma part del secretariat provisional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.

Vídeo: http://vimeo.com/32616304 (33m 10s)

Més informació: http://espluguesperlaindependencia.blogspot.com/2011/11/raons-de-pes-justicia-i-dret-el-video.html


http://anc-mxi.blogspot.com/search/label/Raons%20de%20pes

...ooo00ooo...
5 - Divendres 4 de novembre a les 23h i diumenge 6 de novembre a les 17.30h. Cinquè programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: Llengua i cultura. 
Convidats: Blanca Serra i Carles Castellanos Llorenç
 • Blanca Serra és llicenciada en filologia clàssica per la Universitat de Barcelona. Entre altres, ha estat militant del FNC, del PSAN i de l’IPC i de l’MDT. Ha estat membre activa del Sindicat de mestres i del Secretariat de la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals. Pertany al Consell Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
 • Carles Castellanos és professor de la UAB i membre del FOCDA i del col·lectiu d'opinió Mata de Jonc / Països Catalans. De trajectòria política similar a la de Blanca Serra, ha estat membre del FNC, del PSAN, de l’IPC i de l’MDT. Pertany al Consell Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
 • Vídeo: http://vimeo.com/31897128 (27m 43s)
...ooo00ooo...

4 - Divendres, 28 d'octubre, a les 23h i diumenge, 30 d'octubre a les 17.30h, en redifusíó. Quart programa de la sèrie "Raons de pes". Tema: Independència i relacions internacionals

Convidats: Miquel Strubell i Ricard Gené
 • Miquel Strubell és sociolingüista. Llicenciat en Psicologia i Fisiologia per la Universitat d’Oxford. Actualment és professor dels nous estudis de Llengües i Cultures a la UOC. Va ser president de l’associació política Catalunya 2003 i membre fundador de la plataforma independentista Sobirania i Progrés. Forma part del secretariat provisional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
 • Ricard Gené és advocat, soci d’un bufet amb molta clientela internacional. Ha estat president i encara n’és membre del Comité Executiu de Law Exchange International, una xarxa mundial de despatxos d’advocats. És un estudiós de temes relatius a l’autodeterminació dels pobles en dret internacional i processos d’alliberament nacional. Per raó de les seves vinculacions familiars, coneix molt bé el cas d’Eslovènia. Forma part del secretariat provisional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
 • ...ooo00ooo... 

  3 - Divendres 21 d'octubre, a les 23h i diumenge 23 d'octubre, a les 17.30h, en redifusió. Tercer programa de la sèrie “Raons de pes”. Tema: Sostenibilitat i independència.  
  Convidats: Santiago Vilanova i Josep Puig
  • Santiago Vilanova és llicenciat en Ciències de la Informació. Entre altres, és membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de l'Associació d'Escriptors de Llengua Catalana. Cofundador del MEC (Moviment Ecologista Català) i del partit Alternativa Verda. Actualment és director de l'empresa Gea-Consultors Ambientals i president de l'Associació "Una Sola Terra". Ha publicat diversos llibres. Ha estat Premi d'assaig "Xarxa" 1978 amb "El combat ecologista a Catalunya" i el 1990 amb L'onada ecològica". Col·labora habitualment en El Punt Avui. És membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
  • Josep Puig és enginyer industrial, especialitat en tècniques energètiques. Diplomat en Enginyeria Biomèdica i en Enginyeria del Medi Ambient, Ecologia i Gestió Ambiental. Doctorat en enginyeria industrial. Des de l’any 1974 treballa com enginyer tant a l'empresa privada com a la universitat. Fundador, l’any 1992 d’Ecoserveis, una associació professional dedicada a la consultoria i a l’educació sobre energia i medi ambient. Ecoserveis ha estat guardonada amb el Premi Solar Europeu 2004 en la seva categoria d’Arquitectura Solar. Portaveu del Grup de Científics i Tècnics per un Futur Sense Nuclears.
  Vídeo: http://vimeo.com/31071866 (28m 12s)

  Més informació: http://espluguesperlaindependencia.blogspot.com/2011/10/independencia-raons-de-pes-economia-i_27.html

  http://anc-mxi.blogspot.com/search/label/Raons%20de%20pes

  ...ooo00ooo...

  2 - Divendres 14 d'octubre, a les 11h, per ETV Llobregat. Segon programa de la sèrie “Raons de pes”. L'economia en una Catalunya independent. Tema: Economia, Benestar i Independència.

  Convidats: Òscar Mascarilla i l'Albert Codinas.
  • Òscar Mascarilla és llicenciat i doctorat en Economia per la Universitat de Barcelona. Professor titular de la UB en l'area d'Economia aplicada. És investigador del Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials. Ha publicat diversos llibres i col·labora en revistes d'Economia. És membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.
  • Albert Codinas és llicenciat en Història contemporània per la Universitat de Barcelona. Administrador d'un grup d'empreses dins de l'àmbit de la sociocultura. President del Patronat Institut de recerca de la Nova Història. President de l'executiva de la Fundació Catalunya Estat. Membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.

  Vídeo: http://vimeo.com/30660435 (34m 40s)

  Més informació: http://espluguesperlaindependencia.blogspot.com/2011/10/raons-de-pes-economia-benestar-i.html
  Convidats: Carme Forcadell i Josep Ferrer, promotors de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) actualment en fase constituent.

  Vídeo: http://vimeo.com/30271788 (31m 13s)
  Més informació:
Baròmetre de l'ús del català a Internet