Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

12/05/2020

Comunicat de Donec Perficiam (5 DES 2020)

 Rebut aquest comunicat de Donec Perficiam per WhatsApp (5 DES 2020) 

Clica aquí si cal per accedir al text sencer

 

COMUNICAT DONEC PERFICIAM


El passat dijous dia 3, des de Donec Perficiam vam convidar a totes les forces que es podrien considerar independentistes a una trobada amb l'única condició que els assistents un cop presentats acceptessin, si així ho consideraven oportú, els 3 únics punts de la nostra proposta:
 

A. Si fruit d’aquestes eleccions es constatés una majoria social independentista, s'hauria de validar l'estratègia unilateral i el Parlamenthauria de donar pas a la investidura d'un govern disposat a reconèixer la voluntat de la majoria social.
 

B. Fer efectiva la declaració del 27 d’Octubre, aixecar la DUI, publicar-ho al BOP i al DOGC i fer una declaració política en seu parlamentària.
 

C. Demanar, exigir, fer una crida a la ciutadania perquè acompanyés el Govern i el Parlament en la defensa de la llibertat del nostre país davant dels poders de l'estat espanyol, que de ben segur pretendrien actuar novament per anul·lar la nostra sobirania. Alhora s'hauria de demanar el reconeixement internacional.
 

Tots teníem assumit que en la trobada hi havia una gran diversitat de posicions i ideologies polítiques, que en alguns casos estaven fins i tot confrontades pel que fa als seus models de país i societat, però enteníem que el moment històric pel qual passa el nostre país ens exigia, si més no, seure i parlar; i així es va proposar, i així es va fer, en el ben entès que fer-ho no suposava en cap cas compartir cap dels posicionaments de la resta dels participants tret dels punts proposats i acceptats en la convocatòria.
 

Volem agrair la participació de tots els assistents. Els honora a ells i al seus partits la valentia d’estar disposats, tot defensant cadascú les seves posicions, ser capaços també d’apartar apriorismes i prejudicis, ni que sigui per una estona, i mirar més enllà i escoltar els que, essent afins o no, són part del nostre país com qualsevol altre.
 

Volem també remarcar que el to de la reunió va ser sempre de fermesa, constructiu, sincer i alhora respectuós; com ha de ser i s’espera de les persones i entitats que ens han de representar a les nostres institucions i conduir el nostre país a la independència.
 

Lamentem que ara els qui no hi van ser i els qui, per la raó que sigui, rebutgen el diàleg en funció només dels rèdits polítics que en puguin treure; els que només viuen de l’escarni; i els que s’autoanomenen garants d’una o altra virtut, busquin en aquesta trobada un remei o una excusa per justificar la seva renúncia a l’alliberament del nostre poble, tot invocant d'aixecar línies vermelles entre els que l’1 d’octubre del 2017 vam compartir neguits, esperances i il·lusions... Aquell dia hi érem tots i amb tots; tot és possible, ho sabem, i així ho vam demostrar. Aquí rau la nostra força com a poble, aquesta és la seva por.
 

Des de Donec Perficiam no defallirem, no ho hem fet mai i no ho farem ara. Qui hi vulgui ser hi serà, ningú va dir que seria fàcil i hi ha molta feina per fer. “Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya!”.
 

Fins a reeixir!!
 

Web: https://donecxperficiam.wordpress.com/
Email: perficiamd@gmail.com
Telegram: http://t.me/DonecPerficiamCanal
Twitter: @DonecxPerficiam 


Baròmetre de l'ús del català a Internet