Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

7/20/2015

El programa de la CUP

El programa de la CUP (abans de les municipals) conté aquest extracte. El reprodueixo no pas per una afinitat especial amb la seva ideologia, sinó per la gran importància del primer punt, i de les coses que he marcat amb groc. Són temes, no cal dir-ho, molt urgents de deixar acordades.

De cara a les elecccions al Parlament de Catalunya

1. SOBRE LA MARCA COMUNA. 
Defensar que les eleccions tinguin un caràcter plebiscitari no implica necessàriament que les opcions favorables al “sí a la independència” es presentin a les eleccions amb alguna marca comuna. Allò fonamental és un compromís programàtic i polític inequívoc amb la independència i amb el final de l'austeritat.
En aquest sentit, qualsevol proposta de marca comuna haurà de ser debatuda en el marc de les assemblees obertes.

2.DECLARACIÓ UNILATERAL D’INDEPENDÈNCIA. 
Assolir el compromís de totes les llistes electorals a favor de la independència així com de desenvolupar i prendre les decisions necessàries per avançar cap a la ruptura amb l’Estat espanyol. Una ruptura que s'hauria de materialitzar en una Declaració Unilateral d'Independència (DUI) l'endemà mateix de les eleccions si la suma de les formacions polítiques que en siguin favorables obtenen la majoria parlamentària.

3.INDEPENDÈNCIA UNA OPORTUNITAT I UN INSTRUMENT PER A LES CLASSES POPULARS.
És imprescindible lligar el procés d’autodeterminació amb la millora de les condicions de vida de les classes populars. Per això, és imprescindible, l’endemà de les eleccions, d’una banda, aprovar i aplicar un programa d’emergència social que reverteixi les conseqüències d’un lustre d'acomiadaments, atur, desnonaments i de retallades socials i, de l’altra, fixar les bases estructurals que permetin en el futur bastir un sistema de serveis públics que garanteixin el dret de les persones al treball, l’habitatge, l’educació, la sanitat i l’atenció a la dependència.

Així mateix, la lluita ferma contra la corrupció i el frau ha d'estar present des del primer dia i en tot el procés per garantir que la futura república catalana independent es constitueixi des d'una política i gestió econòmica netes i transparents
Baròmetre de l'ús del català a Internet