Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

5/10/2010

Federació Catalana de Rugby: Apel•lació a París


Reprodueixo (sense comentaris: no calen!) aquesta nota de l'advocat Eduard Sagarra i Trias

Paris, 4 maig de 2010

Avui s'ha celebrat la vista oral, davant el tribunal d’apel•lació de Paris, del recurs de la FCR (Federació Catalana de Rugby) contra la FIRA i la FER,demanant que li siguin restituïts els seus legítims drets com a Federació fundadora de la Federació Internacional de Rugby amateur en 1934.

La defensa de la FCR l'ha dut a terme l’advocat Eduard Sagarra del despatx Roca Junyent, i l’advocat francès Sr. Daoud. La FCR ha defensat que sempre ha mantingut la seva personalitat jurídica i capacitat d''obrar des de 1922 com a membre fundadora de la FIRA i ha negat rotundament com al•legava la Espanyola que un decret Franquista de 1941, l’havia dissolt!!!. A l’integrar les federacions esportives a la Falange i al Movimento Nacional dins la DND (Delegacion Nacional de Deportes.

La tesis que la Federació Espanyola pretén, es que el tribunal francès negui a la Federació catalana els seus drets adquirits com a fundador de la Federació Internacional de Rugby Amateur des de 1934.

Espanya, a través de la Federació Española de Rugby, vol, a més, que es declari com legítim - avui el 2010 - que està en vigor la legislació de 1941, i la política de Franco que negava tots el drets i llibertats fonamentals als espanyols, especialment la llibertat d''associació.

També ha negat davant el Tribunal francès el dret que te Catalunya i les seves federacions esportives a intervenir i participar internacionalment, contràriament el que diu la Constitució i l'Estatut. La contradicció es, però, que la Federació espanyola i la FIRA accepten i defensen que nacions esportives com Escòcia, Gales o Irlanda del nord encara que no siguin estats, formin part de la Federació internacional. La sentencia serà dictada el proper 11 de setembre.

Serà una premonició?

Eduard Sagarra Trias
Baròmetre de l'ús del català a Internet