Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

4/24/2008

La internacionalització de l'esport catalàLlegeixo una excel·lent notícia a Nació Digital (24 d'abril de 2008), que ens arriba de Lausanna (Suïssa):

"El Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) ha donat la raó a la Federació Internacional de Bowling, en el contenciós que va plantejar la Federació Espanyola en contra del reconeixement internacional de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling. El TAS, doncs, ha avalat l'oficialitat de la selecció catalana de bitlles i "bowling" i ha confirmat la Federació Catalana com a membre de ple dret a la Federació Internacional.

De fet, l'ens federatiu català va ser reconegut oficialment el mes d'agost passat com a membre de ple dret internacional. Però la Federació Espanyola va recórrer al TAS, al·legant que les lleis de l'estat espanyol impedeixen aquest tipus de reconeixement.
En aquest cas, el TAS ha estimat que prevalen els estatuts de la Federació Internacional i així la Federació Catalana seguirà com a membre de ple dret internacional i podrà competir en els diferents tornejos que s'organitzin."

El rebuig del recurs de la Federació Espanyola, que al·legava que les lleis de l'estat espanyol impedeixen el reconeixement internacional d'una federació catalana, significa que QUALSEVOL federació catalana té un camí planer, des d'un punt de vista legal, per fer el mateix que la Federació Catalana de Bitlles i Bowling.

Això és una excel·lent notícia!!!

La sentència es pot llegir aquí.
Baròmetre de l'ús del català a Internet