Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

2/11/2021

Manifest de candidatures independentistes (19 FEB 2021)

La veritat, no tinc prou bona vista per llegir el text a Twitter. L'he hagut de transcriure!

Clica aquí, si cal, per accedir al text sencer.


En les eleccions del 21 de desembre de 2017 , els partits independentistes es van comprometre en campanya de manera inequívoca a restituir el govern legítim i a fer efectiva la república catalana. Malauradament, després de tres anys de legislatura, constatem que aquest objectiu no s'ha dut a terme i els partits independentistes, tot i tenir la majoria al Parlament, tampoc han estat capaços de teixir una estratègia conjunta per assolir-lo, com tampoc han estat capaços de preservar la unitat necessària per defensar les institucions del país ni per fer front a la repressió de l'Estat espanyol. 

La inhabilitació del M.H. President de ka Generalitat Quim Torra ha impedit arribar a l'esgotament de la legislatura provocant, de forma automàtica, la convocatòria d'eleccions al Parlament.

Per altra banda, aquestes eleccions són una oportunitat més per aconseguir la força necessària que ens permeti poder fer efectiva la república catalana, que amb tanta il·lusió i determinació vàrem dir que volíem el dia 1 d'octubre. 

Amb aquest objectiu, cal aconseguir el màxim de suports de polítics compromesos de forma inequívoca amb avançar en la seva materialització i plantar cara als partits responsables de la repressió que estem patint.

En un moment transcendental com aquest cal continuar avançant en el camí cap a la independència i buscar la credibilitat dels polítics vers el nostre poble.   

Amb aquesta finalitat Catalans per la Independència demanem el següent compromís a les diferents forces polítiques independentistes que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Les formacions que signen aquest document es comprometen a:

Sigui com sigui la correlació de forces sorgida de les urnes, en cap cas es pactarà la formació de govern amb el PSC”. 


Signat (fins el 10 de febrer de 2021) per Junts per Catalunya, CUP, PDeCAT, ERC i Primàries. 

English version to follow.
Baròmetre de l'ús del català a Internet