Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

4/30/2017

Cooperador Necessari

Vaig actuar com a voluntari en el procés participatiu del 9 de novembre de 2014.
Hi ha una cosa que no entenc, en relació a la judicialització d'aquest, un dels actes més purament polítics dels darrers anys.

Cliqueu a sota a "Més informació" per llegir la resta de l'article

Si jo i 80.000 catalans més haguéssim decidit no actuar, en aquest acte de clar desafiament multitudinari al govern espanyol, el procés participatiu no s'hagués fet.
I si no s'hagués fet -per la inhibició dels voluntaris- hi ha algú en el món mundial que es pensa que s'hauria actuat penalment (per decisió de la fiscalia general i en contra de l'opinió unànime dels fiscals de Catalunya) contra el president Mas i els consellers Ortega, Rigau i Homs i que se'ls hauria condemnat per "desobediència"?
Amb el raonament pervers de tot plegat, voleu dir que jo i els 80.000 voluntaris no hem estat cooperadors necessaris d'aquest "delicte"?
Mireu, l'article 28 del Codi Penal espanyol diu:
”Son autores quienes realizan el hecho por sí solos, conjuntamente o por medio de otro del que se sirven como instrumento.
También serán considerados autores:
...b) Los que cooperan a su ejecución con un acto sin el cual no se habría efectuado.”
A més, als cooperadors necessaris se'ls castiga amb la mateixa condemna que els autors materials.
A la vista de tot això, hi ha una cosa que no entenc. Jo i milers de voluntaris més vam ser exculpats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver actuat com a voluntaris en el procés participatiu del 9 de novembre de 2014.
En què quedem?
Baròmetre de l'ús del català a Internet