Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

10/17/2016

Alguns temes clau per guanyar el referèndum d’independència

Publicat a Tribuna, 18 d'octubre de 2016. http://www.tribuna.cat/opinio/politica-catalana/el-referendum-alguns-missatges-clau-que-han-darribar-a-tothom-18-10-2016.html


Possibles missatges clau que han d'arribar a TOTHOM

1. Els mitjans de comunicació majoritaris han jugat i juguen brut. Donen via lliure a tothom que vulgui parlar en contra de la independència de Catalunya, deformen la realitat, caricaturitzen les posicions favorables a la independència, no donen opció a aquestes posicions de defensar-se directament. 

2. L'Estat ha jugat i juga brut. Està eliminant l'autonomia del Govern i del Parlament, bloquejant decrets i lleis que volen protegir els més febles. Les evidències són notòries, i els enregistraments del ministre Fernández Díaz ho reblen.

3. No sabem qui manarà a la Catalunya independent, això dependrà del poble en cada ocasió. Però segur que es governarà pensant en els més necessitats (que irònicament, són majoritàriament poc atrets per la idea de la independència).

4. No hi ha ningú a Catalunya que vulgui que les relacions amb Espanya siguin pitjors que les actuals. Al contrari. Ni s'ha fomentat l'odi, com s'afirma des de Madrid.

5. Els catalans som més que capaços de triar governants molt més eficients i eficaços que, tristament, el conjunt dels espanyols. Les infrastructures bloquejades per l'Estat, essencials per al desenvolupament i la creació de riquesa, tindran prioritat absoluta.

6. Per als que la volen, la independència no és una qüestió d'identitat. Per als seus oponents, sí. La Catalunya independent no traurà la ciutadania espanyola a cap ciutadà.

7. Els catalans, tots els catalans, podem ser ciutadans de ple dret, i deixar de ser súbdits manats per uns poders seculars, sovint ocults. 

8. Els oponents de la independència de Catalunya (alguns amb poder) no ho fan pensant en l'interès dels catalans, sinó en el seu, propi.

9. Molts economistes i politòlegs coincideixen a afirmar que els països petits, independents però alhora interdependents, tenen més possibilitats de reeixir en una economia mundialitzada.

10. Molts, la majoria, dels catalans, tenim família amb orígens fora de Catalunya. Si van venir i s'hi van quedar, va ser -suposem!- per confiança en el futur d'aquesta terra. El referèndum els dóna l'oportunitat de refermar aquesta confiança. 
Baròmetre de l'ús del català a Internet