Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

8/27/2015

Les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre de 2015

Unió Democràtica de Catalunya i les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre de 2015.

Unió Democràtica de Catalunya té una posició política clara i diàfana, seguida pels que no han sortit del partit després de la consulta del 14 de juny de 2015: continua el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador, sense renunciar ni posar límits a l'aspiració de plena sobirania per a Catalunya, prenent totes i cadascuna de les decisions de forma netament democràtica, de manera que cadascuna d'elles gaudeixi de la majoria de vots de la ciutadania, gestionant el procés des del diàleg entre el govern de Catalunya i el de l'Estat, un diàleg sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència, com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la Unió Europea, garantint en tot moment la seguretat jurídica, excloent una eventual declaració unilateral d'independència com l'obertura d'un procés constituent al marge de la legalitat, descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora de la Unió Europea i vetllant, en tot moment, per la cohesió social i territorial de la nostra nació.

Paraules de Manuel Carrasco i Formiguera (fundador d'UDC, 1890-1938):

  • "La pitjor desgràcia que pot sofrir col·lectivament un poble és la manca de l'ideal" (L'Estevet, 20 d'abril de 1923).
  • "Mentre Catalunya no es doni una altra Constitució, l'única Constitució nostra és l'Estatut, expressió de la voluntat del nostre poble, únic sobirà dels seus destins"... "No mantindré extremismes inútils que no puguin ésser mantinguts amb tota eficàcia. Però si els cas arriba, nosaltres, homes d'un partit essencialment catalanista, demanarem un lloc d'honor en aquelles organitzacions que, basades en uns principis democràtics, seguissin el camí que assenyalés el poble de Catalunya i aniríem disposats a tots els sacrificis que calguessin". (Barcelona, 14 d'abril de 1932, acte de celebració del primer aniversari de la República catalana).
  • "Jesús, Jesús, visca Catalunya lliure!" (Burgos, 9 d'abril de 1938, últimes paraules abans d'ésser afusellat per les autoritats franquistes).
Molts lamentem que Unió hagi renunciat a ocupar un lloc d'honor al costat dels altres partits que (ara que el poble de Catalunya -únic sobirà dels seus destins- està a punt de triar el camí assenyalat) aspiren a poder dir, amb dignitat, Visca Catalunya lliure! Alhora, entenem perfectament que molts antics militants i simpatitzants hagin coincidit amb milions de catalans més, de tot origen i de tota ideologia democràtica, a valorar que ara és l'hora d'optar per la llibertat del nostre poble, i que ben aviat, per tant, Catalunya es donarà una altra Constitució.  




Baròmetre de l'ús del català a Internet