Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

11/24/2010

Que Irlanda cridi els catalans!

Acabo de llegir que el govern d'Irlanda ha elaborat un "pla molt dràstic d'austeritat de quatre anys", que preveu una reducció pressupostària de €15.000 milions, un 11% del P.I.B. anual irlandès.

Em semblaria de calaix que els irlandesos recorressin als economistes i polítics catalans per ajudar-los. Per a ells, quedar-se sense €15.000 milions cada any és una rebaixa dràstica. Se'n sortiran? Bé, els podem "tranquil·litzar", perquè sense crisis ni altres excuses, l'espoli fiscal català (els diners que surten del país en forma d'impostos que no tornen en forma de serveis públics) cada any és superior, diuen que €20.000 milions! I amb allò que queda podem malviure...

El mateix Ministeri d'Economia i Hisenda, el 2008, però amb dades de tres anys abans, va fer el càlcul de les balances fiscals inter-regionals a l'informe "Las Balanzas Fiscales de las CC.AA. Españolas con las AA. Públicas Centrales", i ningú pot pensar que aquest dèficit (d'entre €10.857M i €14.791M; entre el 6,4% i el 8,7% del PIB català, segons el mètode emprat) no hagi crescut considerablement en els darrers cinc anys.
Baròmetre de l'ús del català a Internet