Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

1/13/2006

Declaracions anticatalanes: General Mena i Jutge José Hernando: Sort d'en Salvador Cardús!

Excel·lent l'article Salvador Cardus
a l'Avui d'avui, divendres 13 de gener de 2006, "Què hi tenen al cap?"

És una bona reflexió sobre les declaracions recents del General José Mena Aguado sobre l'eventual rol de l'exèrcit en relació a l'Estatut de Catalunya, el 6 de gener de 2006 (The Times, Financial Times, BBC), com del
president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando, el 10 de gener de 2006 en què assimilavca l'aprenentatge del català a l'aprenentatge de les sevillanes (Europa Press, AUDIO).

M'agrada sobretot la metàfora que fa, comparant l'Estat amb un sistema informàtic:

"... només si canvien les estructures de l'Estat, canvia l'Estat que els seus servidors tenen al cap. Més que un afer de reflexió, de debat o de pacte, un canvi d'aquesta naturalesa s'assembla a una reprogramació. És com passar de l'MS-DOS al Windows XP"

"... des de la lògica del programari de l'actual Estat espanyol -i vull que se m'entengui bé-, tenen raó tant el tinent general Mena com el president del Suprem, el magistrat Hernando"

"... la més elemental cultura informàtica ens permet saber exactament què cal fer en aquestes circumstàncies: cal desconnectar el perifèric, reiniciar la màquina i actualitzar el programari amb nous drivers. Si cal, llavors es pot tornar a connectar. I també es pot deixar de fer el perifèric, és clar, o connectar-se directament a Europa. [...] En concret: el problema de la connexió de l'Estatut v.2005 a la Constitució v.1978 no és només com voler endollar un cable USB 2.0 a una connexió en Port Paral·lel de 27 agulles, sinó pitjor. La qüestió és de programari."

Baròmetre de l'ús del català a Internet