Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

2/04/2018

Possible demanda al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH)

He rebut això per WhatsApp. No sé qui ho ha escrit ni si és la via apropiada per reclamar la defensa del nostres drets fonamentals.


***** Si cal, clica a sota, a "Més informació", per veure tota aquesta entrada *****
 
"Hola,

"Aquest és un missatge seriós i urgent. Cal actuar ràpid perquè el dia 7 [de febrer, entenc] acaba el termini per escollir President. 

"T'envio l'enllaç d'aquest vídeo del +3/24 https://t.co/fc1yeqZwOB?amp=1 on David Bondia, president de l'Institut de drets Humans de Catalunya, explica que si permetem que el Tribunal Constitucional (TC) tiri endavant, amb impunitat, la resolució del 27 de gener que obliga a suspendre les resolucions del president i la mesa del Parlament, permetrem que hi hagi un precedent que, a la pràctica, elimina literalment la democràcia a Catalunya i, per extensió, a Espanya. Deixant sense efecte els nostres (sí, els teus, els meus i els de tots) drets de representació i participació política.
"El Síndic de Greuges de Catalunya també ho explica molt bé en el comunicat del 30/01/2018. En aquest comunicat (http://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=53&ui=4993 ) al Parlament a presentar una demanda al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH), sol·licitant, també, mesures cautelars contra l'esmentada resolució del TC, fet que les deixaria sense efecte i permetria que el Parlament pogués escollir President de la Generalitat. Però, sobretot, i en cas que es guanyes la demanda, evitaria la intromissió del poder judicial sobre el legislatiu, mantenint la separació de poders que cal preservar en democràcia.

"Tant en Bondia com el Síndic recomanen que qualsevol persona lesionada en els seus drets pot fer la denúncia davant del TEDH. En aquest sentit, el Síndic diu: “tota la ciutadania de Catalunya, amb independència del sentit del seu vot el 21 de desembre, veu alterat el seu dret de participació política mitjançant sufragi actiu.” 

"Per tant podem, com a persones lesionades, fer aquesta demanda. 

"Una manera de fer-ho és demanant l'empara del Síndic i sol·licitar que, en nom de cada persona, presenti la demanda al TEDH i demani les mesures cautelars esmentades.

"El formulari de la queixa al Síndic és aquest.  https://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=90 

"Cal posar-hi les dades personals, i el text que podeu posar, si voleu (copiar i enganxar), a la casella “motiu de la queixa” és aquest:

Davant la resolució del Tribunal Constitucional del dia 27 de gener, que obliga la suspensió cautelar de les resolucions del president i la mesa del Parlament, i que afecten la investidura de Carles Puigdemont com a candidat a president del Govern de la Generalitat de Catalunya, crec que, com a ciutadà, s'han vulnerat els meus drets de representació i participació política. Fet que es valora en el comunicat emès per vostè el 30/01/2018.

"Davant d'aquesta situació demano la seva empara i demano que sigui el mateix Síndic, en representació meva, la persona que presenti una demanda al TEDH contra la resolució esmentada del Tribunal Constitucional. Demanant, també, mesures cautelars en virtut de l'article 39 del Reglament del TEDH. 

"En les caselles següents es pot posar: “No ho sé

"Tot seguit ho podeu enviar. En total dos minuts. Per preservar els nostres drets i garantir la democràcia no és gaire esforç.

"Si pots i ho creus convenient, reenvia aquest correu a tanta gent com puguis. 

"També vull demanar-te un favor, no sóc massa bo en Twiter, pots enviar-lo en aquesta xarxa social? 

Cal fer-lo víric!!"

**********


Dear Sirs,

I write to you as a citizen registered to vote in Catalonia who is witnessing totally irregular behaviour by the Spanish Constitutional court (with phone calls by government ministers to individual members of the court to force them to take particular steps on totally political grounds) to make it impossible, in practice, for the candidate to the presidency of Catalonia to be able to stand to renew his mandate.
I feel that this is a direct violation of my political rights.

There is strong pressure by the Spanish government, the media it relies on, and of course parties opposed to Catalonia's independence (declared on October 27 2017, but followed by severe repression and threats) for a quick resolution, which would mean the candidate having to be changed against the will of an outright majority of MPs. 

Is there any means by which I (or anyone else) can appeal urgently to the Court for cautionary measures to ensure a free decision by the Parliament?

Enviat 5/2/2018
Baròmetre de l'ús del català a Internet