Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

12/12/2016

Eppur si muove

Araceli Mangas: "Si no se ponen límites, Cataluña puede ser un Estado de un día para otro"
El Mundo
26/11/2016
http://www.elmundo.es/opinion/2016/11/26/583881a146163fe3438b4574.html
"Ya estamos en una fase muy aguda en la que el Gobierno se ha escondido tras los fiscales y el sistema judicial. Es probable y posible que, llegado el momento, el Estado tenga que utilizar todas las medidas coercitivas con las que dota la legalidad interna e internacional a cualquier Estado, pero antes debe haber cubierto las casillas previas: dialogar."

Quatre coses que ens allunyen de la independència
Pere Cardús
Vilaweb
8.12.16
http://www.vilaweb.cat/noticies/quatre-coses-que-ens-allunyen-de-la-independencia/
«No comparteixo de cap manera l'opinió d'aquells que diuen que ja ho tenim fet. Crec que encara falta avançar. Que passen coses que ens n'allunyen»

De Carreras: El estado de sitio se aplica si peligra la integridad territorial
EFE
10/12/2016
http://www.elconfidencial.com/ultima-hora-en-vivo/2016-12-10/de-carreras-el-estado-de-sitio-se-aplica-si-peligra-la-integridad-territorial_1087307/
"El estado de sitio es prácticamente como el estado de excepción y se suspenden determinados derechos, y una de las causas del estado de sitio es poner en peligro la integridad del territorio, bueno, sería de aplicación también aquí", ha apostillado el catedrático.
Sin embargo, Francesc de Carreras considera que "llegados a una situación extrema, lo más probable es que España aplique en Cataluña el artículo 155" de la Constitución".

Suicidio constitucional
José Antonio Zarzalejos
11/12/2016
https://sites.google.com/site/gironaindependencia/-11-12-16-zarzalejos-jose-antonio-suicidio-constitucional-la-vanguardia
"cuando sólo se resiste con la pretensión de que el mero transcurso del tiempo solucione los problemas, es fácil encontrarse con que estos se han convertido en inmanejables. Quizás Rajoy se haya dado cuenta ya tarde."

Pérez Royo: ‘El referèndum pactat ja és gairebé inevitable’. El catedràtic de dret constitucional diu en aquesta entrevista que no hi haurà reforma de la constitució i que Espanya pot ser que ja sigui al final de la 'segona restauració'
Entrevistat per Josep Casulleras Nualart, @jcasulleras
Vilaweb
11/12/2016
http://www.vilaweb.cat/noticies/perez-royo-en-el-moment-que-som-el-referendum-pactat-es-gairebe-inevitable/
"Admet que ara mateix no hi ha cap alternativa a l’independentisme i que, ‘desgraciadament’, el referèndum és inevitable, és l’única manera de sortir de la crisi. Però ha de ser pactat, i l’estat ho hauria de veure. Si no, hi haurà un xoc de trens, que no veu totalment descartable i que faria evolucionar les coses d’una manera imprevisible."

La cara fosca de l’operació diàleg i els avisos des de Madrid que ja s’ha fet tard
Josep Casulleras Nualart, @jcasulleras
Vilaweb
11/12/2016
http://www.vilaweb.cat/noticies/la-cara-fosca-de-loperacio-dialeg-a-madrid-avisen-que-potser-es-massa-tard/

21, 22 i 23
Vicent Partal
Vilaweb
12/12/2016
http://www.vilaweb.cat/noticies/21-22-i-23/
"Amb l’aprovació del pressupost i l’inici de la tramitació del referèndum entrarem de ple en la quarta fase, on la tesi de l’estat segons la qual nosaltres ens barallaríem i trencaríem el procés deixarà de tenir sentit i de ser per a ells cap esperança. Veurem aleshores com reaccionen i què fan, a mesura que es vaja concretant pas a pas el calendari traçat per a la proclamació de la república. Tindran molt poc temps per a fer res, es troben en escac i mat i la desesperació realment podria menar-los a fer bogeries. O els pot fer entrar en el camí del seny. En les tres fases anteriors no van encertar-ne ni una i ara en paguen el errors. Confiem que continuaran cometent-ne."



Baròmetre de l'ús del català a Internet