Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

3/19/2014

Girauta

M'ha posat molt nerviós el Sr. Juan Carlos Girauta al 8 al dia d'avui. Simplement no vol llegir. Segurament pensa més en les properes eleccions al Parlament Europeu...


Primer de tot la versió del Full de Ruta 2014-2015 de l'Assemblea és una proposta oberta a esmenes pels socis.


El text deia clarament "En el punt del procés on estem, l'objectiu prioritari del poble català és la celebració de la consulta el 9 de novembre de 2014 com a fórmula internacionalment més acceptada d'accedir a la independència en un marc democràtic." (línies 139-142).

"Abans de la Declaració d’independència des del Govern s’ha de demanar, oficialment, l’obertura de negociacions per acordar el procés de secessió, el repartiment d’actius i passius i la gestió del període de transició" (504-506)


"A.9/B.4.- L’exercici de la sobirania. La Declaració d’independència ha d’anar seguida d’actes d’exercici de sobirania que, en la pràctica, facin visible un funcionament ordinari plenament independent, sobirà. Aquesta actes i el control efectiu del país ens facilitaran el reconeixement internacional. 


Destinataris: tots els ciutadans del país. 


Requisits: La visualització pública que el país sencer funciona per sí sol ha de ser clarament percebuda per la ciutadania i ha de concretar-se en elements com el control de les grans infraestructures i fronteres –ports, aeroports,...-, la seguretat pública, les comunicacions, etc. L’element clau serà el comportament fiscal de la ciutadania, quan hagi de fer front al pagament periòdic d’impostos i esculli, majoritàriament, ingressar-los a 
l’administració del nou estat. 

Accions: Treballar conjuntament amb la resta d’actors del procés per assegurar l’exercici de les competències pròpies del nou estat català. Especialment, amb la culminació de campanyes com el “Declara’t a Catalunya” (621-639)


No pot ser més clar. En un dels escenaris, la ponència descriu uns "requisits" que no serien, doncs, accions de l'Assemblea, que vénen al paràgraf següents. Són requisits de qualsevol govern que vulgui reconegut com a tal: que controli efectivament el seu territori. 


No sé com haurà quedat aquesta part del Full de Ruta després del debat sobre les esmenes presentades. Però no puc 
acceptar de cap manera -com a un dels milers de socis de l'ANC convidats a llegir i esmenar el text del nou Full de Ruta, i que no hi va veure cap estirabot antidemocràtic o colpista en les paraules que acabo de reproduir- l'afirmació de l'editorial del País d'avui 19 de gener:

"Esta organización reclama “la calle” como cosa suya y ha acordado una “hoja de ruta 2014-2015” que constituye el diseño milimétrico de un golpe de mano contra la democracia representativa, a través de la imposición unilateral de una separación del conjunto de España."


Fins i tot el llenguatge és ranci. Ens imaginem que es descrivís la decisió d'un fill d'emancipar-se (per exemple) com a "imposició unilateral d'una separació del conjunt de la família"?! És més: el text no fa servir ni una sola vegada la paraula "unilateral"! I afirmar que en 46 línies de text es pugui explicar un "disseny mil·limètric" del "cop de mà" fa riure.

És estrany que El País faci seguidisme del culpabilitzador Sr. Girauta, que sembla gaudir inventant-se els seus propis escenaris dramàtics


Finalment, hi ha la molta gent indignada, amb raó, per aquestes falses acusacions i els rumors desestabilitzadors que afirma José Antich que corren per Madrid i que no avalarien la tesi segons la qual la fiscalia actua amb independència del Gobierno (fins que aquest força el cessament d'algú, com recordarà Martín Rodríguez Sol). 

Carme Forcadell, injustament ficada en l'ull d'un huracà sense justificació, ha dit a Els matins de TV3  que "nosaltres sabíem que algun dia acabaria passant. L'Estat espanyol utilitzarà totes les seves armes legals i no legals en contra del procés". Hi ha qui fa un any que té clar que "Això és una guerra"








1 comentari:

Ramon Munné ha dit...

En Girauta és un d'aquells que falseja els fets quan no li agraden. Malauradament els contertulians que té moltes vegades no saben desemmascarar-lo en directe.
Però, Miquel, nosaltres endavant. Com diu la Forcadell i molts d'altres depenem de nosaltres. Si nosaltres no fallem, arribarem a la independència.
Jo ja m'estic independitzant a sobre!

Baròmetre de l'ús del català a Internet