Dies des del Referèndum

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

5.01.2011

Conferència Nacional per l'Estat Propi: un espectacular èxit


* Ara: Dret a decidir. Llach carrega d'emotivitat l'Assemblea que es proposa empènyer la transició cap a l'Estat propihttp://www.ara.cat/politica/Llach-emotivitat-Assemblea-Estat_propi_0_472153119.html "La societat civil catalana segueix fent camí, aquest cop guiada per l'èpica de Llach per consolidar les bases del que s'albira que pot esdevenir una transició sobiranista."

* Cronica.cat: Lluís Llach conclou la Conferència Nacional http://www.cronica.cat/noticia/Lluis_Llach_conclou_la_Conferencia_Nacional. L’Assemblea Nacional Catalana "definirà dues vies per exercir el dret d’autodeterminació: Reclamar al Parlament de Catalunya la celebració d’un Referèndum d’Independència o en el cas que l’Estat espanyol negui aquesta possibilitat, la declaració unilateral d’independència."

* Taula d'Entiuats Cíviques d'Arbúcies. http://tecadarbucies.blogspot.com/2011/05/conferencia-nacional-per-lestat-propi.html

* Blog de Ferran Sala: La Conferència Nacional per l’Estat Propi arrenca per conduir una ‘revolució tranquil·la’ cap a la independència http://ferransala.com/?p=15772

* Responsabilitat Global: La societat civil pren la iniciativa per l'Estat propi. http://responsabilitatglobal.blogspot.com/2011/05/la-societat-civil-pren-la-iniciativa.html. "La societat civil catalana ha iniciat avui una “rebel·lió tranquil·la”, en paraules de Txe Arana.

* Rubí Decideix i la Conferència Nacional per l’Estat propi.
http://www.rubidecideix.cat/conferencia-nacional-estat-propi/. "El que volem és animar-vos a encarar una nova fita en el camí sapiguem repetir l’èxit de mobilització i de transversalitat i unitat que la Consulta va suposar."

TribunaTV a la Conferència Nacional per l'Estat (8m): http://www.tribuna.cat/tribunatv//tribunatv-a-la-conferencia-nacional-per-lestat-propi-01-05-2011.html

* Vilaweb: “Traçant la ruta 'cap al lluminós horitzó de la independència'”. http://www.vilaweb.cat/noticia/3879849/20110501/tracant-ruta-cap-lluminos-horitzo-independencia.html. “La Conferència Nacional per l'estat propi es va posar en marxa ahir al Palau de Congressos de Barcelona amb el propòsit de constituir, a la tardor, l'Assemblea Nacional Catalana. Aquest organisme haurà d'aplegar el conjunt de l'independentisme, amb el màxim nombre de persones, entitats i partits, per posar les bases per l'estat propi. La Conferència, que ha rebut el suport de nombroses personalitats de la societat civil (vídeo), va aprovar el full de ruta per a la constitució d'aquesta gran Assemblea..."

* Vídeo (de Vilaweb; 9m) amb la intervenció de Lluís Llach: "L'única ruta amb un horitzó lluminós és la independència": http://www.vilaweb.tv/?video=6797

* El Punt: Arrenca la “revolució tranquil·la” cap a la independencia. http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/404402.html. “Els participants han aprovat per àmplia majoria la declaració de la Conferència, el full de ruta de l'organització i han escollit un Consell Permanent i nou Secretariat Provisional.”

* Regió 7: “Arrenca la Conferència Nacional per l’Estat Propi.” http://www.regio7.cat/arreu-catalunya-espanya-mon/2011/04/30/arrenca-conferencia-nacional-lestat-propi/142186.html: "La Conferència Nacional per l'Estat Propi, que reuneix a particulars i representants de diverses organitzacions independentistes majoritàriament relacionats amb l'onada de consultes sobiranistes que han tingut lloc a Catalunya des del 2009, ha celebrat..."

* Ara o Mai: "Un pas endavant cap a la independència: La Conferència Nacional". http://araomai.cat/noticies/i/505. Reportatge de Quim Sallés: "1.300 persones posen negre sobre blanc el full de ruta cap a l'assoliment d'una nació lliure i sobirana amb la consigna «Ara per l'Estat propi»". Excel·lent recull fotogràfic (d'Albert Alemany) a http://www.naciodigital.cat/galeria/805/conferencencia/nacional/estat/propi

* Ara o Mai: Llistat del Consell Permanent i del Secretariat de la Conferència Nacional: http://araomai.cat/noticies/i/506

* Yahoo: “1.500 persones participen en la fundació d'una assemblea per aconseguir la independència de Catalunya”. http://es.noticias.yahoo.com/5/20110430/tlc-1-500-persones-participen-en-la-fund-5da5357.html . “S'ha escollit un consell permanent amb 120 membres, entre els quals els fundadors de CDC Miquel Esquirol i Jaume Terribes i representants del sector de l'esquerra independentista com Carles Castellanos i Eva i Blanca Serra.
Hi eren els diputats d'ERC Joan Tardà, de SI Uriel Beltran i Jordi Strubell i d'ICV Jaume Bosch; Josep Cruanyes, Lluís Llach i l'expresident del Parlament Heribert Barrera.”

* Llibertat.cat: “Consens i unitat per impulsar l'Assemblea Nacional Catalana”. http://www.llibertat.cat/content/view/12630/29/. “La Conferència Nacional per l'Estat Propi s'ha celebrat avui a l'Auditori del Palau de Congressos de la Fira, a Montjuïc, amb una participació de 1.500 persones vingudes d'arreu del territori. L'acte que ha estat conduit pels actors i presentadors Txe Arana, Jordi Banacolocha i Josep M. Ferrer i Arpí ha aprovat dos documents base, punt de partida per al procés constituent cap a l’Assemblea Nacional Catalana....”

* El Punt: “La Conferència per l'Estat Propi inicia la ruta sobiranista. L'acte aplega 1.500 participants i pretén començar un procés que culmini amb un referèndum vinculant el 2014”. http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/404479.html. Maria Altamira hi cita Miquel Sellarès: "Hem fet país, després hem fet nació, hem construït aquesta nació i ara ha arribat el moment de fer estat"

* Directe.cat: "La Conferència Nacional per l'Estat Propi arrenca per conduir una 'revolució tranquil·la' cap a la independència". (http://www.directe.cat/noticia/149870/la-conferencia-nacional-per-l-estat-propi-arrenca-per-conduir-una-revolucio-tranquilla-cap). ‎"...El proper pas de la Conferència Nacional per l'Estat Propi serà la constitució de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), que reunirà totes les persones que participin en les agrupacions locals per a la independència que han sorgit durant els darrers mesos al país...


* Blog de Carme Vilaró Rovira (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/195807): "Però ja torno a estar il·lusionada, vull participar en aquest procés de la conquesta de la llibertat col·lectiva perquè 'l'única ruta amb un horitzó lluminós és la independència'." "...Avui he vist que hi ha 175 raons de pes per l'estat propi."


* Blog de Jaume Renyer (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/195799): “L'Assemblea de Catalunya del segle XXI”. Avui s'ha constituït després d'un llarg procés de gestació un organisme unitari que pren com a antecedent l'Assemblea de Catalunya creada l'any 1971 sota el franquisme.


* Blog de Josep Romeu (http://blocdejosepromeu.blogspot.com/2011/05/el-risc-de-la-marginalitat.html): En Josep comenta al Blog Gran de la Sobirania que "l’important... és el fet que personalitats de diversos àmbits, de reconegut prestigi, i que fa uns pocs anys no s’hi haurien mullat, ara hi hagin volgut donar suport obertament".

* Recullo la proposta de l'amic Josepmiquel Servià de corejar, d'ara endavant, “in-inde-independència-ja!” http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/195810

* Article de Xavier Borràs a Nació Digital (http://www.naciodigital.cat/opinionacional/noticia/1764/encara/combat/volem/estat): "… Per una vegada l'impuls de la societat civilitzada del nostre país ha estat capaç d'aplegar en una mateixa sala tots els qui encara no fa quatre dies tractaven, precisament, de fer tot el contrari..."
Baròmetre de l'ús del català a Internet