Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

12/10/2010

Les columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc, finalment!


(foto: Enric Padrosa)

Hem de felicitar cordialment l'Enric Padrosa -i amb ell la Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans pels Drets i les Llibertats Nacionals- per la seva tenacitat en tot el procés perquè es recuperessin les quatre columnes de Puig i Cadafalch al recinte firal de Montjuïc.

Com l'Enric ha explicat avui dia 10 de desembre, el programa de Josep Cuní li ha fet una entrevista des de la terrassa de davant del Palau Nacional per parlar d’aspectes diversos sobre les quatre columnes de Puig i Cadafalch. A posteriori ha continuat des de l’estudi estant i en termes elogiosos la Pilar Rahola. De les dues presentacions sobre les quatre columnes se n’ha fet un vídeo que ja es pot veure per Internet... aquí (8 min 38 seg):



Només una nota a peu de pàgina. Quan la Vanguardia diu (8 de desembre de 2010) que "La imagen tradicional del Palau Nacional de Montjuïc ha cambiado tras la colocación, detrás de la Font Mágica, de la réplica de las cuatro columnas jónica (sic) de Puig i Cadafalch, que ya son visibles sin andamios", ens hem de demanar què entenen per "tradicional". Jo crec que més aviat la restauració en recupera la "imatge tradicional"!

Recomano vivament aquest blog, http://altresbarcelones.blogspot.com/2010/12/barcelona-recupera-les-quatre-columnes.html, que conté un interessant vídeo de 5m57s. L'autor és Dani Cortijo, guanyador -per cert- d'un Premi Bloc Catalunya 2009 en la categoria de cultura.


,
Baròmetre de l'ús del català a Internet